Om oss

Visst minns du nervositeten i samband med att du satte dig ner i förarsätet och skulle köra upp? Det sista hindret för att du skulle få den efterlängtade lappen. En uppkörning som skedde utan problem och där du fick godkänt. Något som gjorde att du kunde köra iväg från Trafikverkets lokaler ensam i bilen och där ingen sa vad du skulle göra och vart du skulle åka. Den frihetskänslan går inte att beskriva: alla som upplevt den kan vittna om det speciella.

Att ta körkort och att få köra bil är någonting alldeles speciellt. Det är då man blir vuxen på riktigt och det är då man på allvar kan börja planera för resten av livet. Bilen ger en frihet och att äga en bil öppnar väldigt många dörrar – både i vardagen och inom yrkeslivet.

På den här sidan ska vi skriva om allt som har med bilar och motorer att göra. Vi ska titta närmare på äldre modeller, vi ska skriva om vilka bilar som finns på marknaden idag och vi ska samtidigt också sia om framtiden. En framtid som vi redan står på dörren inför. Vad händer egentligen med våra nuvarande bilar? Kommer elbilen att slå igenom på det sätt som många förutspår? Självkörande bilar – blir det en verklighet och hur kommer detta i så fall påverka våra städer och vår miljö? Vi ska titta närmare på allt detta.

Vi ska även skriva om andra saker. Hur ska du gå tillväga för att sälja din bil på ett säkert sätt till bästa möjliga pris? Och, hur ska du köpa en bil utan risken att bli lurad? Vi ska visa dig några värdefulla tips gällande det.

En sida för dig som – liksom vi – älskar att sätta oss bakom ratten och köra iväg med bilen. Låter det bra? Välkommen!