Bilskrot som hämtar bilar i Trollhättan

Det finns ingen anledning att ha en bil stående som inte går att använda. Det bästa är att ta den till eller få den hämtad till en bilskrot i Trollhättan. Man får dessutom betalt för den då.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolag löser in en bil som blivit krockskadad. Man får pengar för bilen eftersom det är för dyrt att laga den. Men sedan står den bara där till ingen nytta. Den enklaste lösningen är då att ta kontakt med en bilskrot i Trollhättan. De kommer att ta hand om bilen och demontera den. Eftersom den inte går att köra kan man be om hämtning. De har erfaren personal som hämtar upp, och bilen hamnar där den ska.

Anlitar man en auktoriserad bilskrot behöver man visa upp registreringsbevis som visar att man är ägare till bilen. När bilen kommer till bilskroten skriver man på en överlåtelsehandling och får ett mottagningsbevis och skrotintyg. Dessutom får man 1500 – 2000 kronor i ersättning för bilen.

En auktoriserad bilskrot i Trollhättan demonterar bilen och tar tillvara på allt

Det ställs höga miljökrav på en bilskrot. För att få utfärda ett skrotintyg måste man garantera att minst 95 procent av bilens vikt kommer att återanvändas.

När man demonterar bilen sorterar man ut de delar som kan säljas som reservdelar. Metall och stål tas tillvara för att smältas ner och återanvändas. Alla gifter och miljöfarliga ämnen tar man om hand och inget hamnar i naturen. När man anlitar en bilskrot tjänar man pengar och gör miljön en tjänst.