Intensivkurs – den snabba vägen till körkort

Att i dagsläget vara utan körkort kan innebära att man hamnar utanför arbetsmarknaden och detta då många arbetsgivare aktivt söker just efter personer som har detta. Det spelar egentligen inte någon roll vad det är för arbete man söker; ett körkort kan vara den avgörande detaljen mellan ett ja och ett nej vid en arbetsintervju. Naturligtvis ska man heller inte bortse från bekvämligheten i att få köra bil heller; det är en frihet och det är skönt att slippa vara beroende av andra människor eller kollektivtrafik då man ska någonstans. Det som är svårt gällande att ta körkort är att det blir jobbigare att ta det ju äldre man blir – ju längre man skjuter upp det; desto svårare blir det också att i slutändan skaffa den efterlängtade rosa lappen att placera i sin plånbok.

Att det blir svårare ju äldre man blir handlar dels om extern press – man känner att kompisar och släkt hela tiden frågar och ligger; något som i sin tur blir kontraproduktivt så tillvida att många helt struntar i det. Det är nummer ett och om vi ser till nästa skäl så handlar det om att det är svårt att avsätta tid för att ta sitt körkort om man börjar bli till åren – du kanske jobbar, du kanske har barn eller du kanske av någon annan anledning inte har tid att sätta dig och läsa teori eller övningsköra.

För det sistnämnda finns det dock bra lösningar och detta handlar om att genomföra en intensivkurs. Vid en intensivkurs så genomföra man alla moment som har med körkort att göra; men man koncentrerar utbildningen under en- eller två veckors tid istället för den normala månaden.

Bor du exempelvis i Stockholm och genomför en intensivkurs då kan du – om du sköter dig normalt – också räkna med att att du har ditt körkort inom två veckor. Varför genomför då inte alla personer utan körkort en intensivkurs i exempelvis Stockholm?

Jo, här handlar det om rent ekonomiska skäl; en intensivkurs är betydligt dyrare än vad en vanlig körkortsutbildning är och detta oavsett om den äger rum i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Mer information om intensivkurser: intensivkursstockholm.com

Priserna varierar för intensivkurser

Dock – och detta är en detalj att lägga på minnet. Anmäler du dig för en intensivkurs i Stockholm – eller någon annanstans i Sverige – så kommer priset att variera och bero helt på dina egna förkunskaper.

Har du exempelvis noll körvana och aldrig har kört en bil så kommer din intensivkurs att bli dyrare än vad den blir om du har viss- eller god vana av att köra bil. Priserna kommer dock att ligga mellan 10 000-20 000 kronor oavsett hur god körvana du har eller i vilken stad din intensivkurs kommer att äga rum.

Priset blir således dyrare än om du kör med en vanlig instruktör i din egen bil och därefter anmäler dig för uppkörning, teori och halkbana; men å andra sidan så får du ditt körkort snabbare vid en intensivkurs också. Den eviga frågan om hur mycket man är beredd att betala således och här måste svaret bli gällande körkort – det får kosta hur mycket som helst; ett körkort är en absolut nödvändighet i dagsläget.