Önskar att sälja en defekt bil

När bilen börjar bli allt för omöjlig och det ena eller det andra är trasigt, då kan det vara till stor tröst att veta att man kan sälja en defekt bil.

Stina har i månader tjatat på sin make Martin att göra sig av med den gamla bilen. Den har gjort sitt för länge sedan men Martin envisas med att fortsätta att laga den. Det mesta gör han själv men Stina tänkte på alla bildelar som han beställt. Bildelar som gjorde stora hål i plånboken.

Så i förrgår hade det hänt, när maken gick ut och startade bilen för att sedan lägga i ettan. Eller rättare sagt inget hade hänt. När ettan kom i och han tryckte på gasen reagerade inte den gamla Volvon med annat än ett högt brummande. Stina önskade att det gått att sälja bilen men visste att skroten var enda alternativet.

Det går att sälja en defekt bil

En eftermiddag hade Stina extra bråttom hem. Hon hade en nyhet som skulle göra maken, glad var väl att överdriva, men mindre ledsen att bli av med sin ögonsten. Av en slump hade hon sett en annons där ett företag informerade om att de levde på att köpa en och annan trasig bil.

Hon ringde för att dubbelkolla och berätta om makens känslor. Personen i luren ropade VA? i ren förvåning. Det visade sig att han, en gammal man, sålde en bil av samma märke och årgång. En bil som bara står i ladan och blivit putsad på. Stina berättade för maken som mulnade till. Sedan berättade hon om bilen och då var oron som bortblåst.