Skrot som betalar sig i Västerås

Det går faktiskt att tjäna pengar på överblivna kablar, batterier, trasiga metallbitar och järn. Samlar man ihop det och åker till en skrot i Västerås så väger de in det och man får betalt.

Att det går att tjäna pengar på att panta gamla burkar och PET-flaskor är ju ingen nyhet. Man blir bara förvånad över att det blir så mycket som det blir när man kommer med sina kassar.

Men jämfört med plastflaskor och aluminiumburkar så lönar det sig ännu mer att samla in metall, elkablar och elektronik. Det är lite tyngre och tar mer plats men tar man det till en skrot i Västerås får man betalt efter dagspris.

Koppar är den mest värdefulla metallen och är därför åtråvärd. För att inte uppmuntra till samhällsfarliga stölder är man därför noga med att den som säljer skrot ska kunna visa var det kommer ifrån. Man ska dessutom kunna legitimera sig. Om allt är som det ska är det enkelt och lönsamt att samla och sälja skrot. När allt sorterats och rengjorts på skroten får man pengarna insatta på sitt bankkonto.

Vår miljö tjänar på att vi samlar och lämnar till en skrot i Västerås

Det är en god idé att samla skrot och den som tjänar allra mest på det är vår miljö. En del skrot, exempelvis batterier, kan vara direkt skadliga för miljön eftersom de innehåller miljöfarligt material.

Men kablar och trasiga metalldelar kan komma till användning. När man smälter ner metall kan den återanvändas och då sparar vi på jordens resurser.