Snabbt och prisvärt däckskifte på däckverkstad i Åkersberga

Att själv byta däck på bilen är både smutsigt och tidskrävande. För att vara säker på att rätt däck sitter på när väl vädret slår om är det bättre att lämna bilen på en däckverkstad i Åkersberga.

Vill man kunna köra sin bil säkert året om måste man se till att ha rätt däck på bilen när vädret slår om. Att köra med sommardäck under vintersäsongen är olagligt men också farligt. Den första december måste vinterdäcken sitta på om det är snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägbanan. Från den första april är det sedan sommardäck som gäller, även om det inte är förbjudet att köra med odubbade vinterdäck på sommaren. Men att köra med vinterdäck på sommaren gör att bilen drar mer drivmedel än nödvändigt. Sommardäck är också bredare än vinterdäck och därmed mycket säkrare att köra med på våta vägbanor.

Förvara de däck som inte används för säsongen hos en däckverkstad

Genom att lämna in bilen till exempelvis en däckverkstad i Åkersberga kan man både snabbt och prisvärt få hjälp med att skifta däck på bilen. Vid däckbytet kontrolleras också däckdjupet, däcktrycket och hjulinställningen. De flesta däckverkstäder erbjuder även förvaring av de däck. Då slipper man släpa hem de däck som inte används och kan vara trygg med att de förvaras på rätt sätt. Däck kostar en hel del och för att de ska hålla så länge som möjligt ska de, när de inte används, förvaras hängande eller plant liggande i ett mörkt och rent förråd.