Studiebesök lär om bildemontering i Örebro

Många vet inte vad som görs efter att man lämnat bilen på skroten. Företag som jobbar med bildemontering i Örebro idag gör ett stort miljöarbete genom att ta hand om vätskor som finns i bilen.

Anton var eld och lågor när han kom hem från skolan en dag. Klassen hade varit på besök på en bilskrot i Örebro och fått se vad som händer vid en bildemontering. Han hade älskat bilar så länge de kunde minnas så besöket hade varit en stor händelse för denna 9-åring.

Besöket var en del av det miljöprojekt barnen gjorde på skolan. De fick välja vilket besök de helst ville göra och Anton valde bilskroten.

Bildemontering i Örebro var jättehäftigt

Vid kvällsmaten berättade Anton ivrigt om hela processen. Hur airbagen detonerades under säkra omständigheter. Att de tar bort glasrutor och batteri. Om alla vätskor som de tar ur så att de inte hamnar på marken och kommer ner i vårt grundvatten. Han förklarade att det var det vattnet som vi drack och duschade i. Att man tog vara på olika metaller som säljs för att återanvändas. De hade fått se en bil som hade tömts på allt krossas till en liten fyrkant. Det var så coolt.

Familjen insåg att det skulle ta lång tid innan han pratade om något annat. Men de var tacksamma för att sonen hade ett sådant intresse för bilar. De brukade skoja om att de hoppades att det skulle hålla i sig. Då skulle kostnaderna för verkstad försvinna den dagen han blev bilmekaniker. Läs mer om bildemontering på denna sida: bildemonteringörebro.se