Vinn en personlig frihet med ett körkort

Körkort är en nyckel till frihet. Det är en frihet att lösa olika transporter själv, allt från semesterresor till körningar av olika slag. Ett körkort är mer än en identitetshandling.

Vad är dina drömmar när du tänker körkort? Är planen att köra Stockholms raggarrunda från Sveavägen via Tegnérgatan, Birger Jarlsgatan och Norrlandsgatan till Kungsgatan? Kanske är det att köra ut från Stockholm och se hur livet är i övriga landet?

En del ser körkortet som början på en framtida arbetskarriär inom budtransporter eller lastbilsåkeri. Vad man än har för funderingar så är det en frihet med ett körkort. Även om man gör ett aktivt val att själv inte äga en bil så är det enkelt att hyra eller låna när det uppstår ett behov av bil.

Trygga förare med hjälp av bilskolan

Att övningsköra på en bilskola med en trafiklärare gör att man i sitt eget tempo kan hitta tryggheten i att vara en bra bilförare. Man har ansvar att följa regler och lagar i trafiken, men även att uppföra sig väl mot andra för att minska trafikolyckor.
När man tar körkort behöver man körkortsteori, så man förstår vad trafikskyltarna betyder. Men även hur trafikregler fungerar samt vett och etikett i trafiken. Utöver teori och körlektioner ingår det också 2 obligatoriska moment; riskettan och risktvåan. Riskettan innebär att man går igenom olika saker som utgör riskfyllda beteenden för föraren. Risktvåan innebär att man kör en lektion på en halkbana och får under kontrollerade former prova halt väglag i olika former. Mer information om körskolor hittar du här: globenstrafikskola.se