Ladda bilen hemma

När elbilarna kom så var det trögt gällande intresset. En av anledningarna var att det var svårt att hitta platser att ladda bilarna på. Idag finns det en mängd olika laddningsmöjligheter.

Har man skaffat en elbil och känner att det finns begränsningar så kan man ordna det på många olika sätt. Man kan fråga sin arbetsplats om det inte går att sätta upp laddstolpar där. En möjlighet att kunna ladda bilen under arbetstid, där man kanske hjälps åt och flyttar bilen till andras förmån under dagen. Det finns även möjlighet att ladda bilen utanför många köpcentrum och butiker, medan man är där inne och handlar. Och har man en villa så går det även att installera en laddstolpe på uppfarten eller ladda bilen i garaget eller carporten.

Service till de boende

Om man vill erbjuda en god service till sina boende så kan man köpa och installera en laddstolpe för BRF. Det är ett sätt att främja utvecklingen gällande bilar och även att underlätta för sina boende så att de kan ladda bilen hemma. För att få ett enkelt sätt att lösa laddningen på väljer man ofta att placera laddstolpar vid parkeringsplatser som boende med elbilar hyr. Skulle man byta bil till en som går på vanligt drivmedel så får man därmed även byta parkeringsplats och vice versa. Men det finns även andra sätt som man kan lösa situationen på, som genom att ha flera inkopplingar på en och samma laddstolpe, där många bilar kan laddas samtidigt.